preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Prognoza

 
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 10. 2010.

Ukupno: 314798
Ovaj mjesec: 208

 

Škola

 

 Škola obuhvaća zgradu staru 120 godina i noviju zgradu izgrađenu 1966.   godine. Nakon II. svjetskog rata prvi put u toj zgradi otvorena je škola s hrvatskim i talijanskim odjelima. Tijekom idućih godina opadao je broj talijanskih, a rastao broj hrvatskih odjela, pa je 1. siječnja 1952. godine hrvatska škola osamostaljena i dobila svoju upravu. Zbog maloga broja učenika, 1955. godine talijanski su odjeli ukinuti, a preostali su učenici premješteni u talijansku školu "Gelsi". Godine 1955. škola je imala 8 hrvatskih odjela čiji je broj rastao tako da je 1961. godine dosegao 13 odjela s oko 450 učenika. Zbog daljnjega porasta broja učenika, 1966. godine izgrađena je nova zgrada u kojoj i danas djeluje škola. Iz godine u godinu broj djece je rastao tako da je osamdesetih dostigao više od tisuću učenika, te se radilo u trima smjenama. Sportsku dvoranu škola je dobila 1980. godine.

Produženi boravak

U našoj školi produženi boravak djeluje od školske 2002./2003. godine nakon desetak godina prekida rada. Djeluje u dva prostora u starom djelu Škole koja su lijepo i dobro uređena i opremljena. Ukupna površina oba PB iznosi približno 140 m2.

 

Izborni predmeti

Engleski jezik, talijanski jezik, vjeronauk, informatika, glazbena kultura, likovna kultura

Učenje stranih jezika

Engleski jezik kao redovni predmet i kao izborna nastava, te talijanski jezik kao interesna grupa u višim razredima.

Priznanja i nagrade

Postoji stalnost osvajanja vrlo vrijednih priznanja na svim razinama natjecanja i aktivnosti učenika i učitelja.

 

Obljetnice, manifestacije, priredbe

U školi se realiziraju priredbe povodom dočeka prvašića, obilježavanja Dana zahvalnosti, za plodove zemlje, dočeka Svetoga Nikole, obilježavanja Božića, dana maškara, obilježavanja Majčinog dana, priredbi za Dan škole, Dan državnosti i Dan župe Marije Pomoćnice i ispraćaja osmih razreda.

Izdavačka djelatnost

Školski list "ŠkuRi"

Glazbeni CD "Rasplesani grad"

Projekti – programi

Nacionalni programi preventivnog djelovanja na suzbijanju ovisnosti, nasilja i nenasilnog rješavanja sukoba. Školski programi uključuju "Rijeka – zdravi grad", Upoznajemo zavičaj (domovinu) putujući, Školska zadruga - keramičarska sekcija, Eko program – prehrana, Crveni križ, stari papir,  Globe program i Lijepa škola.

Ostale prepoznatljivosti u radu s učenicima, roditeljima, nastavnicima, vanjskim suradnicima

Godinama je Škola jedino mjesto gdje djeca sudjeluju u športskim aktivnostima, posebno značenje svake godine Škola pridaje svečanosti "Dani zahvalnosti za plodove zemlje" - Dani kruha; Škola organizira nastavu pod maskama; vježbaonica je studentima psihologije, matematike i  likovne kuture Filozofskog fakulteta u Rijeci, u posljednje četiri godine stručni ispit položilo je šest profesora koji su stažirali u školi, a trenutno ih je još četvero. Usavršavanje učitelja provodi se redovito.

Što o nama kažu

Roditelji "Podržavaju, potiču, vjeruju". 

Učenici "Nikada im dosta škole, ali nastave i obveza je uvijek previše".

Djelatnici "Složni u skoro obiteljskoj atmosferi marljivo, strpljivo i predano treba djelovati na mlade koji su budućnost našega društva".

Moto škole

"Trudom, znanjem i poštenjem !"                                                             

Izvannastavne aktivnosti raspoređene u 30 interesa područja kao što su: karate, judo, kickboxing, nogomet, ples i balet, gimnastika, plivanje i sinkronizirano plivanje, košarka, veslanje, orijentacijsko trčanje, tenis i stolni tenis, odbojka, streljaštvo, atletika, planinari, mažoretkinje, gluma, pjevanje, manekeni, taichi, teakwondo, informatika, web dizajn, robotika, likovne radionice, glazbene škole i škole stranih jezika.       

Školske prometne jedinice ŠPJ, prometna grupa

Kulturno umjetničke aktivnosti      

 Literarno-novinarska družina, lutkarska, pjevački zbor (mali i veliki),  ritmika, čakavska grupa, krasnoslov, likovna .

 

 preskoči na navigaciju