preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Prognoza

 
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 10. 2010.

Ukupno: 314798
Ovaj mjesec: 208

 

Vijesti

Advent, 1. nedjelja

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 28. 11. 2021.

18. 11. Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 15. 11. 2021.

Informacije za roditelje i učenike Vijest ima dokument u privitku

     Odluka Stožera civilne zaštite RH, obvezno testiranje - poveznica

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 17. 11. 2021.

Informacije za roditelje i učenike Vijest ima dokument u privitku

 

Poveznica:

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 8. 11. 2021.

Informacije za roditelje i učenike Vijest ima dokument u privitku

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 29. 10. 2021.

Informacije za roditelje i učenike Vijest ima dokument u privitku

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 1. 10. 2021.

"Za svako dijete osmijeh"

 

 

Hrvatska pošta je u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i UNICEF-om ove godine provela u osnovnim školama širom Hrvatske natječaj za odabir likovnog rješenja za dječju poštansku marku RH na temu „Za svako dijete osmijeh“. U natječaju su sudjelovale 174 osnovne škole s 916 učeničkih radova. Stručno povjerenstvo odabralo je 30 najuspješnijih radova. Među najuspješnijim radovima nalazi se i likovni rad učenice 4.b razreda Lorene Rekić. Čestitamo i želimo ti da i dalje stvaraš čarolije u likovnom svijetu!


Mentorica: Sanja Rokvić Pešov

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 15. 11. 2021.

Mjesec hrvatske knjige 2021.

 

PREDSTAVLJANJE SLIKOVNICE IZGUBLJENI FLEGI

Početkom listopada, Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije učenicima prvih i drugih razreda darovao je slikovnicu Izgubljeni Flegi. Slikovnicu je izdala skupina KRAS, koja se bavi zaštitom životinja.

U Mjesecu hrvatske knjige, a povodom Svjetskoga dana zaštite životinja, u petak, 29. listopada 2021. godine, u holu škole smo organizirali čitaonicu i radionicu, poštujući sve mjere zaštite, u kojoj su učenici petih i šestih razreda čitali naglas učenicima drugih razreda. Nakon čitanja i pričanja o slikovnici, slijedilo je bojanje bojanki o Flegiju, a stvarane su i nove priče o kućnim ljubimcima. Učenici su dobili zadatak da nacrtaju kućnoga ljubimca kojega imaju ili ga žele imati. Nakon završetka čitaonice i radionice, uz keksiće i čaj, zaokružili smo naše druženje.

Zahvaljujemo se svim učenicima na sudjelovanju i veselimo se njihovim radovima.

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 4. 11. 2021.

Tjedan školskog doručka

 

U okviru projekta Živjeti zdravo HZJZ RH, naša škola obilježila je nacionalni Tjedan školskog doručka od 11.10.2021. – 15.11.2021. Svakodnevno je školska marenda bila obogaćena nekim povrćem.

Pred učenike 1. – 4. r postavljen je petodnevni izazov na temu „Povrtni školski doručak“. U nastavku, na poveznici, pogledajte kako su ih riješili.

Poveznica sadržaja:

https://sway.office.com/EzN2lGA4GviAAQXb?ref=Link

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 29. 10. 2021.

Priznanja na "Klokanu bez granica"

I ove godine naši su učenici sudjelovali na međunarodnom matematičkom natjecanju "Klokan bez granica". Cilj natjecanja je popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje. Troje učenika mlađih razreda naše škole postiglo je izvrsne rezultate i plasiralo se među 10 % najuspješnijih u svojim kategorijama. Bravo za Lorenu (4.b), Vala (3.b) i Luku (4.b), naše uspješne mlade matematičare.

Mentori: učiteljica Sanja Rokvić Pešov i Snježana Beletić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 13. 10. 2021.

Natjecanje u haiku pjesništvu na državnoj razini

8. natječaj za haiku  na hrvatskom standardnom jeziku za učenike osnovnih škola kojeg organizira udruga haiku pjesnika Ivanić Grada "Tri rijeke",  održan je u 3. listopada 2021. godine. Naši učenici  postigli su odlične rezultate.  Timo je osvojio 2. mjesto na natječaju za hajgu (kombinacija slike i haikua) na temu Buča, a Val je osvojio 3. mjesto na slobodnu temu. Bravo za naše mlade haiku pjesnike!

Mentor Snježana Beletić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 12. 10. 2021.

Čestitke za Dan škole, 24. svibnja 2021. Vijest ima dokument u privitku

 

 

Sretan Ti rođendan draga Školo! - čestitke, poveznice ispod, u privitku.

 

 

https://sway.office.com/QWcg4L9iBV4KJFSq - poveznica

Preuzimanje na računalo u obliku pdf dokumenta, privitak

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 24. 5. 2021.

Noć knjige 2021.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 29. 4. 2021.

eTwinning projekt, U svijetu likovnih umjetnika 3

 

 

Učenici 2.b odjela sudjelovali su u međunarodnom eTwinning projektu U svijetu likovnih umjetnika 3. Tijekom projekta došli su u  doticaj s  nekim od značajnijih likovnih umjetnika i njihovim djelima. Upoznali su Salvadora Dalija, Vincenta van Gogha, Vasilija Kandinskog, Yayoi Kusamu, Fridu Kahlo i Ivana Rabuzina. Predstavnici su to različitih likovnih smjerova koji su pomogli učenicima da uoče osnovne specifičnosti, te otkriju različite mogućnosti umjetničkog stvaranja. Nakon kratke biografije i isticanja posebnosti života umjetnika, slijedilo je upoznavanje najznačajnijih umjetničkih djela, njihova likovno-tehnička  analiza, te poruka djela. Umjetnička djela i njihov likovni jezik poslužili su kao poticaj za učeničko likovno stvaralaštvo.

Sažetak možete pogledati ovdje

https://drive.google.com/file/d/1h2cB6CVPQpGggFp1Om3aNozfXz8Ei8sk/view?usp=sharing

Na kraju su učenici po vlastitom izboru rekreirali poznata umjetnička djela. Istraživali su umjetnička djela, razvijali kreativnost i dobro se zabavili. Našu izložbu možete pogledati ovdje

https://www.artsteps.com/view/6061b42e25c57f86468794c8

 

učiteljica Snježana Beletić

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 28. 4. 2021.

2.b. Dan ružičastih majica

 

24. veljače 2021. diljem svijeta obilježio se Dan ružičastih majica. Na simboličan način htjela se skrenuti pozornost na problem sve učestalijega vršnjačkog nasilja u školama. I mi smo se uključili u međunarodni eTwinning projekt Dan ružičastih majica.

 

 

Učenici su se kroz niz radionica upoznali s načinima kako mogu smanjiti vršnjačko nasilje. Naglašavali  smo  važnost međusobne tolerancije, uvažavanja i suzbijanja svakog oblika nasilja među djecom. Prepoznavali smo različite oblike agresivnog (fizičkog ili verbalnog) zlostavljanja, vrijeđanja ili omalovažavanja pojedinca.

 

Vježbali smo tehnike kako se boriti protiv svih ovih oblika nasilja. Usmjerili smo se na razvoj socio-emocionalnih kompetencija koji su preduvjet za stvaranje temelja za nenasilno rješavanje sukoba. Zajedno smo učili, stvarali, zabavljali se, videokonferencijom se družili s učenicima iz drugih krajeva. Širili smo zajedništvo, toleranciju i međusobno poštivanje.

 

učiteljica Snježana Beletić

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 24. 2. 2021.

Razredni projekt 2. b

 

RAZREDNI PROJEKT 2.b RIJEČKA KIŠA

 

 

Učenici i učiteljica 2. b odjela osmislili su i realizirali razredni projekt Riječka kiša. Projekt je trajao od 23. rujna 2020.do 21. prosinca 2020. (jesen).

Cilj ovoga projekta je bio upoznati posebnosti našega grada, ono po čemu je prepoznatljiv i različit od drugih gradova.

Rijeka naime spada među gradove s najvećom količinom kiše. Riječka kiša dio je identiteta našega grada. Kiša daje prepoznatljivu kulisu našem gradu, vizure grada boji drugim bojama, mijenja ga, oblikuje, sastavni je dio našega grada i naših života. Zapažali smo promjene koje donosi kiša, uočavali poteškoće koje ljudi imaju s kišom i pokušavali naći rješenja, otkrivali njenu ljepotu, uživali u njoj. Proširili smo znanstvene spoznaje o nastanku kiše, istraživali njenu posjećenost našem gradu. Kiša nam je bila poticaj u kreativnim aktivnostima. Pokušali smo odgovoriti na pitanja: Kako nastaje kiša? Je li kiša bijes ili nježnost prirode? Kako se nositi s kišnim teškoćama? Kako možemo uživati u kiši? Koliko su važne najave kišnog dana? Može li kiša biti inspiracija za stvaralaštvo? Realizacija projekta nalazi se na adresi https://wke.lt/w/s/uzZnH_

 

učiteljica Snježana Beletić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 14. 1. 2021.

Klokan bez granica, natjecanje iz matematike

 

 

Učenici naše škole svake godine sudjeluju na  natjecanju "Matematički klokan" u organizaciji udruge "Klokan bez granica". Udruga okuplja predstavnike  više od 80 država svijeta. Njezin je cilj popularizirati matematiku i razvijati interes za matematiku. Naši učenici redovito postižu odlične rezultate. I ove godine smo ostvarili rezultate kojima smo ušli u 10% najbolje plasiranih.
Učenica 3. b razreda Lorena Rekić sudjelovala je u kategoriji Pčelice i ušla u 10% najboljih u svojoj  kategoriji. U ovoj je kategoriji sudjelovalo 629 učenika iz Republike Hrvatske. Naša je Lorena pravi matematički mag. Želimo joj da nastavi i dalje uživati u čarolijama matematike!

 

Sanja Rokvić Pešov, učiteljica rn

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 13. 11. 2020.

Ljubav u pokretu

 

Preventivni program Ljubav u pokretu (autorica Gordana Galetić) provodili smo i ove školske godine u  našoj Školi, a u organizaciji  Centra za osobni i profesionalni razvoj "Sreća" (www.centarsreca.hr). Program sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Primorsko-goranska županija. Kroz provođenje programa potiče se maksimalan razvoj potencijala djece te se doprinosi prevenciji nasilja i ovisnosti.

Psihologinja je provodila radionice u 4.a i 4.b razredu. Učenici su bili motivirani i  aktivni u radu te redoviti u pohađanju radionica. Sve su odradili veselo i opušteno. Međusobno su surađivali i jačali svoje socijalne vještine. Učili su o sebi, ali i bolje upoznali ostale učenike u svom razredu.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 25. 6. 2020.

Knjižnica OŠ Škurinje Rijeka

 

Pratite našu novu stranicu Virtualne knjižnice OŠ Škurinje Rijeka s korisnim i zanimljivim sadržajima za učenje i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Stranici možete pristupiti putem poveznice:

Virtualna knjižnica OŠ Škurinje Rijeka

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 16. 5. 2020.

Haiku, nagrade

Evo i lijepih vijesti u doba ovog negativnog stanja vezanog uz korona virus.

2. b razredni odjel bez obzira na koronu, osvaja nagrade!

HAIKU je najkraći oblik poezije. Haiku pjesma ima jednu kiticu koje se sastoji od tri stiha. Tema haikua je priroda i čovjek u njoj. Haiku je “glazba„ naše duše.

Naša škola je sudjelovala na Međunarodnom haiku natječaju i tako doprinjela širenju haiku pjesništva.

Rezultati 5. međunarodnog haiku natječaja Vežica 2020!

Glavni izbornik ROBERT BEBEK, kao i svake godine, vrednovao je najuspješnije pristigle u kategoriji haiku od 1. do 4. razreda. Pristiglo je ukupno 94 haikua iz zemlje i inozemstva.

Kategorija haiku - tema karneval, 1.- 4. razreda 2020.

2. mjesto

radost i boje

s maškarama stižu

odlazi zima, LORENA REKIĆ, 2.r.

Sanja Rokvić Pešov, mentorica

OŠ Škurinje, Rijeka

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 23. 4. 2020.

eTwinning - zajednica škola u Europi

 

Tijekom školske 2019./2020. godine učenici 1.b odjela sudjelovali su  putem eTwinning platforme u tri međunarodna projekta.

Agencija za mobilnost i programe EU iz Zagreba dodijelila je nacionalne oznake kvalitete za sva tri projekta.

To je priznanje za visoku razinu rada na projektnim aktivnostima. Za učenike je ovo poticaj i nagrada za uloženi trud, a za školu javno priznanje predanosti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini.

 

Projekti su prijavljeni i za međunarodnu oznaku kvalitete.

 

                                                                        dipl. učiteljica Snježana Beletić

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 23. 9. 2020.

Vijest ima dokument u privitku

Kako pružiti podršku djeci - poveznica ovdje

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 18. 3. 2020.

Obilježavanje manifestacije "Noć knjige 2020."

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 29. 4. 2020.

Projekt Mjesečeve zgode

Učenici 1.b razreda ove su školske godine sudjelovali  u međunarodnom eTwinning projektu Mjesečeve staze. U projektu je sudjelovalo 99 razreda iz različitih zemalja. Projekt je pokrenut povodom obilježavanja pedesete godišnjice prvog spiuštanja čovjeka na Mjesec. Osim upoznavanja s ovim važnim događajem i njegovim posljedicama na čovječanstvo, učenici su, kombinirajući različite metode i oblike rada u različitim nastavnim situacijama razvijali  dječju znatiželju, kreativnost i maštovitost. Razvijali su suradničke i komunikacijske vještine te uvidjeti nove mogućnosti informatičkih tehnologija.

Učiteljica Snježana Beletić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 28. 3. 2020.

Projekt "Naši kućni ljubimci"

 

Učenici 1.b razreda uključili su se u europski eTwinning  projekt čiji je cilj  da djeca školske dobi (6-11 god.) razmjene informacije o životinjama i kućnim ljubimcima. Razvijali smo svijest o važnosti poštivanja životinja i empatije prema životinjama te o odgovornosti za kućne ljubimce. Boljim upoznavanjem životinja djeca bi se trebala osjećati sigurnije u društvu životinja. 

Naučili smo razlikovati kućne ljubimce od ostalih životinja, izrađivali smo grafikone naših kućnoh ljubimaca, učili se služiti tablicama, osmišljavali zadatke iz matematike u koje su se uvukli naši kućni ljubimci. Kućni ljubimci inspirirali su nas za kreativne likovne radove. S kućnim ljubimcima obilježili smo i Dam sindroma Down. Priče za dobro jutro vodile su nas u čarobni svijet kućnih ljubimaca. Posjetili smo azil za pse na Viškovu. Nadamo se da je naš prilog makar malo pomogao psima koji su ovdje završili ljudskom nebrigom. Njihovo zahvalno mahanje repom izmamilo je osmijeh na naša lica i nadu da su osjetili dječju dobrotu.

Svoje aktivnosti predstavili smo  na stranicama  Twinspacea.

 

Učiteljica Snježana Beletić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 15. 5. 2020.

Projekt "Dvadeset dana dobrote"

 

Učenici 1. b razreda uključili su se u međunarodni eTwinning projekt „Dvadeset dana dobrote“ čiji je cilj osvijestiti važnost mođusobnog pomaganja i osjećaja solidarnosti prema onima kojima je to potrebno i koji su usamljeni u dane blagdana, uočiti da nemaju svi jednako, da i „mala kap čini rijeku“ pozitivnih aktivnosti.

Projekt je  trajao od 25.11.2019. – 31.12.2019. Obuhvaćao je 20 aktivnosti kojima su učenici nastojali utjecati na svoju lokalnu sredinu, zajednicu, društvo, razred. Zrnca dobrote za sve. Pri odabiru zadataka trudili smo se učiniti što više dobrih dijela za svoje prijatelje, roditelje, učitelje, rodbinu i lokalnu zajednicu. Svakodnevno smo  predstavljali obavljene zadatke na stranicama eTwinninga.

Naš adventski kalendar možete pogledati ovdje:

Adventski kalendar  1. b,  poveznica  ovdje.

Učiteljica Snježana Beletić

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 15. 1. 2020.

Mjesec hrvatske knjige 2019.

POSJET GRADSKOJ KNJIŽNICI RIJEKA, OGRANAK STRIBOR 

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, u utorak, 12. studenoga 2019. godine, grupa učenika 4.a te zainteresirani učenici petih, šestih i sedmih razreda, u pratnji učiteljica, posjetili su Gradsku knjižnicu Rijeka, ogranak Stribor. Ovom prigodom knjižničarka Alica Kolarić je pripremila edukativno-istraživačku radionicu pod nazivom: 1-2-3, sad stihoklepaj ti. Budući da je ovogodišnja manifestacija posvećena književno-glazbenoj temi: U ritmu čitanja, učenici su na radionici istraživali poeziju, rješavali zadatke, a pokazali su i kreativnost u izradi vlastitih stihova. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 16. 11. 2019.

Posjet Vukovaru, 2019.

Osmaši u Vukovaru 

18. i 19. listopada 2019. učenici osmoga razreda posjetili su Grad-heroj Vukovar. Tijekom dvodnevnoga posjeta razgledali su i upoznali mjesta stradanja i odali počast svim žrtvama Vukovara.   

Na Memorijalnom groblju i Ovčari u ime svih učenika i zaposlenika Škole zapalili su svijeće za sve stradale. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 20. 10. 2019.

Ekskurzija, 2019.

 

EKSKURZIJA 

Četverodnevna ekskurzija učenika osmoga razreda u srednju Dalmaciju ostvarena je od 1. do 4. listopada 2019. 

 

 

 

utorak, 1. listopada 2019. 

 • posjet Solani u Ninu  

 • obilazak Zadra; Muzej antičkoga stakla, Zlato i srebro Zadra, uže središte Zadra  

srijeda, 2. listopada 2019. 

 • razgled Trogira 

 • posjet Saloni 

 • razgled Splita  

četvrtak, 3. listopada 2019. 

 • posjet i razgled Zlarina, Muzej koralja 

 • posjet Pakovome selu  

 • večernja šetnja Šibenikom 

petak, 4.mlistopada 2019. 

 • posjet Sokolarskome centru 

 • Nacionalni park Krka; posjet Visovcu, Skradinskome buku, šetnja 

 • posjet Kninu; Kninska tvrđava, Muzej Domovinskoga rata 

 

Puni dojmova, u dobrom raspoloženju,  posjetili smo i razgledali prelijepe lokalitete u Dalmaciji. Smijehu i ugodnom druženju nije bilo kraja.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 6. 10. 2019.

Vijest ima dokument u privitku

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 9. 10. 2010.

OŠ Škurinje Rijeka, E-zbormica

  :: opširnije :: 


objavio: Tomislav Majetić  datum: 16. 3. 2020.
» Arhiva naših vijesti    
 

preskoči na navigaciju